Valeria – Street Tango

Valeria

Street Tango

Valeria Neira Lillebjerka er et stort talent på tangotrekkspillet bandoneón, og i en alder av bare 16 år allerede godt på vei som solist i den mer tradisjonelle tangoverdenen. Tanken bak Street Tango har vært å skape et lydbilde som står i stil med Valerias unge alder, men samtidig tar vare på tangoens inderlighet.

Flere har tent på prosjektet. En av dem, Andreas Elvenes (The School, B.C., m.fl.), har bidratt med vokal på tre av sangene, blant annet Ástor Piazzolas «Liebertango» som ble udødeliggjort av Grace Jones på 80-tallet. Melodisk og perkussivt slagverk spilles av Lars Sitter og Espen Aaalberg, mens Truls Waagø står for øvrige instrumenter, samt arrangement, produksjon og miksing.

Slike konstellasjoner finner nesten alltid sammen som følge av tilfeldigheter, og dette er intet unntak: Lasse Berre sendte Truls Waagø en melding på Facebook med spørsmål om hva som skjedde på tangofronten. Truls kunne slå fast at det var lite aktivitet, men så gjerne at det skjedde noe. Etter en idémyldring mellom de to ble resultatet en storslått plan om et tango/lysshow, noe Kammermusikkfestivalen i Trondheim straks viste interesse for.

Tangoballen rullet videre, og ble til slutt en fullverdig forestilling. Denne fremføres 22. september på samme festival. Musikksporet ble denne EP-en, som innehar to låter av Piazzola og fire sanger av Truls Waagø.

VALERIA